Misjon
Vardeneset menighet sitt misjonsprosjekt er Sat7, en kristen arabisk tv-kanal.

De fleste kirker har et misjonsprosjekt som de støtter. Vardeneset menighet støtter, via NMS, den kristne arabiske tv-kanalen SAT-7. TV-kanalen sender kristne programmer via satellitt til hele midt-østen.

Det bor 500 millioner mennesker i midtøsten. En ting svært mange har til felles, er at de elsker tv, og den vanligste måten å få inn tv-signaler på i er via satellitt. Det er flere kristne kanaler som sender programmer, men det som er unikt med SAT-7 er at de fleste programmene er produsert lokalt. De som lager programmene kjenner kulturen til seerene, og har en mye bedre forutsetning for å bli forstått en f.eks amerikanske kanaler, som gjerne sender amerikansk forkynnelse.

SAT-7 startet produksjon og sendinger i 1996, har i dag fire tv-kanaler og over 100 ansatte.

SAT-7 arabic er den største kanalen, og henvender seg til de arabisktalende seerene, den desidert største gruppen. Programmene produseres i hovedsak i Tyrkia, Libanon, Kypros og Egypt, og inkluderer spillefilmer, dokumentarer, dramaserier, debattprogrammer, og interaktive studioprogrammer hvor seerene kan delta på direkten. SAT-7 parsi og SAT-7 türk har hovedsakelig nedslagsfelt i Iran og i tyrkia. I 2007 startet SAT-7 kids sendinger. Her vises kristne barneprogrammer på arabisk 24 timer i døgnet.

For mange i den arabiske verden er SAT-7 den eneste måten de kan få høre om Jesus på. Mange kan ikke lese, de bor kanskje i områder hvor det er vanskelig å få tak i bibler, eller hvor det kan være farlig å være kristen. Men SAT-7 når inn. Med lokale programmer og en uttrykksform som lokalbefolkningen forstår, får stadig flere mulighet til å bli kjent med Jesus og ta del i Hans herlighet. Legger vi til at en månedslønn på 1000 kroner i Egypt, hvor mange av programmene produserers, er regnet som ganske bra, så sier det seg selv at DIN gave rekker langt. Takk for at du gir!

Se gjerne sat7.org og nms.no