Misjon
Misjon
Vardeneset menighet sitt misjonsprosjekt er Sat7, en kristen arabisk tv-kanal.

De fleste kirker har et misjonsprosjekt som de støtter. Vardeneset menighet støtter, via NMS, den kristne arabiske tv-kanalen SAT-7. TV-kanalen sender kristne programmer via satellitt til hele midt-østen.

 

Det bor 500 millioner mennesker i midtøsten. En ting svært mange har til felles, er at de elsker tv, og den vanligste måten å få inn tv-signaler på i er via satellitt. Det er flere kristne kanaler som sender programmer, men det som er unikt med SAT-7 er at de fleste programmene er produsert lokalt. De som lager programmene kjenner kulturen til seerene, og har en mye bedre forutsetning for å bli forstått en f.eks amerikanske kanaler, som gjerne sender amerikansk forkynnelse.  

 

SAT-7 startet produksjon og sendinger i 1996, har i dag fire tv-kanaler og over 100 ansatte.

SAT-7 arabic er den største kanalen, og henvender seg til de arabisktalende seerene, den desidert største gruppen. Programmene produseres i hovedsak i Tyrkia, Libanon, Kypros og Egypt, og inkluderer spillefilmer, dokumentarer, dramaserier, debattprogrammer, og interaktive studioprogrammer hvor seerene kan delta på direkten. SAT-7 parsi og SAT-7 türk har hovedsakelig nedslagsfelt i Iran og i tyrkia. I 2007 startet SAT-7 kids sendinger. Her vises kristne barneprogrammer på arabisk 24 timer i døgnet.

 

For mange i den arabiske verden er SAT-7 den eneste måten de kan få høre om Jesus på. Mange kan ikke lese, de bor kanskje i områder hvor det er vanskelig å få tak i bibler, eller hvor det kan være farlig å være kristen. Men SAT-7 når inn. Med lokale programmer og en uttrykksform som lokalbefolkningen forstår, får stadig flere mulighet til å bli kjent med Jesus og ta del i Hans herlighet. Legger vi til at en månedslønn på 1000 kroner i Egypt, hvor mange av programmene produserers, er regnet som ganske bra, så sier det seg selv at DIN gave rekker langt. Takk for at du gir!

Se gjerne sat7.org og nms.no
Del denne artikkel på e-post