Meditations on Christmas


En spennende og annerledes julekonsert lørdag 11. des. kl. 16

 

MEDITATIONS ON CHRISTMAS

For femtende året på rad spiller duoen Espen Eriksen (piano) og Gunnar Halle (trompet) sin særegne julekonsert, ”Meditations On Christmas”. Med bakgrunn i jazz har de to anerkjente musikerne gitt seg i kast med julemusikken, med like deler respekt og utforskningstrang.

Som Dagbladet skriver er dette ”et utmerket alternativ til all julemusikk som glinser av publikumsfrieri”. For mens andre julekonserter gjerne lesser på med glitter og stas, byr disse musikalske meditasjonene på kontraster og nye arrangement, slik at de kjente julesangene kan få tre frem på nye måter.

Anmeldere og publikum i alle aldre er enige: En slik ny og improvisatorisk tilnærming til julesangene oppleves som frisk, spennende og verdifull. I følge Bergens Tidende skaper duoen “lyriske og skjøre, nesten gjennomsiktige stemninger i et samspill som uten fiksfakserier fremhever kraften i de kjente melodiene.”

Dette er en konsert som gir rom for ro og ettertanke.

 

Om musikerne

Duoen Eriksen/Halle har gitt ut to plater med salmer og folketoner, ”Meditions On Christmas” og ”Psalm”, og spilt rundt 250 konserter Europa rundt med dette repertoaret. I sitt nyeste prosjekt, «Sangboka», som blir gitt ut på plate høsten 2021, tolker de den norske sangskatten fra Mads Bergs skolesangbok.

På hver sin kant er de to musikerne også godt etablerte. Espen Eriksen har gjennom fem kritikerroste plater og omfattende turneer verden rundt med sin trio, Espen Eriksen Trio, virkelig fått et internasjonalt navn. I de siste par årene har trioen også samarbeidet med den britiske saksofonstjerna Andy Sheppard.

Gunnar Halle er blant Nordens mest etterspurte trompetister. Han har turnert verden rundt blant annet med den danske institusjonen Pierre Dørges New Jungle Orchestra og spiller med en rekke kjente navn. Han har også gitt ut to plater i eget navn og bidrar på nærmere 100 innspillinger.  

 

Billetter à 100 kr. kjøpes i inngangen

Tilbake